04 Aralık 2020, 16:32 - Anasayfa // GÜNDEM Haberi yazdır
Vali Balcı, Başçiftlik, Reşadiye ve Niksar'da incelemelerde bulundu

Vali Dr. Ozan Balcı Başçiftlik, Reşadiye ve Niksar ilçelerinde Valilik koordinesinde devam eden projeleri yerinde inceleyerek bilgi aldı.
Tarım Tokat projesi kapsamında Başçiftlik'te 1000 dönümlük alanda kurulacak geç turfanda meyve bahçesindeki dikim hazırlıklarını yerinde inceleyen Vali Dr. Ozan Balcı, “65 bin meyve fidanını önümüzdeki günlerde dikeceğiz. Çiftçimize hayırlı olsun." dedi.
Tokat’ın kış sporları merkezi Başçiftlik Kayak Tesisinde Valiliğimiz koordinesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tokat İl Özel İdaresi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı desteği ile kazandırılan 'teleski' ile yapımı devam eden ‘yürüme bandını’ yerinde inceleyen Vali Dr. Ozan Balcı, “100 metre uzunluğundaki yürüme bandını 150 metreye çıkarıyoruz. Tokat’ımızın kayak merkezini güzelleştiriyoruz. Tokatlı hemşehrilerimizin keyifli bir kış geçirmesini diliyorum. Tokat’ımıza ve Tokatlı vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” diye konuştu.

Vali Dr. Ozan Balcı, daha sonra Başçiftlik’te butik kütüphane yapılması planlanan arazide incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Vali Dr. Ozan Balcı, “İlçemize ve Başçiftlikli hemşehrilerimize güzel bir kütüphane kazandırmayı hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.
Spor Tokat projesi kapsamında sentetik çim saha yapılan Başçiftlik Ortaokulu bahçesinde incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı şunları kaydetti:

Başçiftlik incelemelerinin ardından programına Reşadiye ilçesinde devam eden Vali Dr. Ozan Balcı, Zinav Gölü Tabiat Parkı Peyzaj Projesi çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Dr. Ozan Balcı, Zinav Gölünü güzelleştirme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Tokat’ımıza, Tokatlı hemşehrilerimize, Reşadiye’mize, Reşadiyeli hemşehrilerimize ve doğaseverlere hayırlı olsun.” dedi.
Vali Dr. Ozan Balcı, Reşadiye’nin Çevrecik Köyünde koyunlarını otlatan Durmuş Kılınç’la sohbet ederek, ziyaretinden 15 dakika önce doğan kuzuyu sevdi. Burada 1 yıl ödemesiz, 0 faizli, 7 yıl vadeli, 5 yılda 500 bin koyun projesinin devam ettiğine işaret eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Bu yıl 100 bin koyun hedefi ile şu ana kadar 370 çiftçimize 32 bin 500 koyun dağıttık. Amacımız çiftçilerimizin zenginleşmesine ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamak. Ziraat Bankası ile yaptığımız sözleşme ile ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ adı ile Türkiye’ye örnek bir proje geliştirdik. Birçok ilde uygulanmaya başladı. Projemizin sonuçlarını görmek bizi mutlu ediyor. Her zaman çiftçimizin, yetiştiricimizin yanındayız.” diye konuştu.
Ziyaretlerine Niksar ilçesiyle devam eden Vali Dr. Ozan Balcı, Tarım Tokat çatısı altında yürütülen Tokat Cevizle Kalkınıyor Projesi kapsamında Niksar Köklüce’de 16 bin cevizin dikileceği 1000 dönümlük alanda incelemelerde bulundu. Vali Dr. Ozan Balcı, “İki yıl önce toprakla buluşturduğumuz tohumlar fidan oldu. İnşallah fidanlarımızı yarın dikmeye başlıyoruz. Çiftçilerimize Niksar'ımıza hayırlı olsun.”ifadelerini kullandı.

Niksar Serenli’deki 2 bin 200 dekar alanda kurulan ceviz bahçesinde de incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, “Çiftçimizin zenginleşmesi ve üretimin artması için çalışmalımız devam ediyor. Tarımın ve çiftçimizin her zaman yanındayız.” dedi.
Niksar ziyaretlerinde “Kadının Gücü Tokat’ın Gücü” projesi kapsamında Niksar Serenli’de Kadın Kooperatifinin kullanacağı ve üretim yapacağı binanın inşaat çalışmalarını da yerinde inceleyerek, bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı, Serenli Kadın Kooperatifinde kadınların kullanımına sunulmak üzere alınan ceviz soyma ve kurutma makinesinin hayırlı olmasını diledi.
Vali Dr. Ozan Balcı'ya incelemelerinde ilçe kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir eşlik etti.

Tokat Haber 60
YORUM YAZ

Diğer GÜNDEM Haberleri
Tümü
Tokat'ta, polis ekiplerinin sokak satıcılarına yönelik düzenlediği uyuşturucu operasyonunda, 3 kişi tutuklandı.
YAZARLAR
-
CAFER AKIN
EY TÜRK UNUTMA !
-
VEYSEL ŞİMŞEK
BEN SANA GERİDEN BAKAR AĞLARIM
-
Av. SEMİHAT KARADAĞLI
BENİM ŞİİRLERİM AŞK KOKAR
-
YAKUP ORAKCI
ASRA MEYDAN OKUYAN BİR GÖLET HİKAYESİ
-
HAMİ İŞLER
İNSANLIK AYIBI
-
MUSA ÖZDEMİR
KIZ ÇOCUĞU OLMAK, KADIN OLMAK, ŞİDDETE MARUZ KALMAK
-
Davut TUÇBİLEK
TÜKENİNCE UMUTLAR
-
M. HALİL PAZARLI
ALABİLDİĞİNCE AVUCUNDAYDI GÖKYÜZÜ
-
ASLI GÜLHAN BEK
ENGELLİ VE MUTLU
-
ÖMER ALTIN
KATAR İSLAM ALEMİNE NE KATAR?
FOTO GALERİ
E-BÜLTEN ABONELİK
EN ÇOK TIKLANANLAR
-
Eğitim Bir Sen, '28 Şubat, tarihimize geçmiş kara bir lekedir'
Eğitim Bir Sen Tokat 1 No'lu Şube Başkanı Şaban Ceylan 'Türk siyasi...
-
'Tokat'taki vaka artışında cenaze ve düğünler en önemli faktör'
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve M...
-
Tokat'ta, pandemide bungalov evlere yoğun ilgi
Türkiye'de koronavirüs salgınının ardından başlayan kısıtlamalar sonras...
-
Vaka sayısı artan Tokat'ta sıkı denetim
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün koronavirüs vaka artışı olan iller...
-
Osmanlı'nın tartı ve ölçü aletleri, Şehir Müzesi'nin gözdesi
Tokat Belediyesi'nce merkezdeki tarihi Sulusokak'ta, 2 yıl önce açı...