• 0

05 Şubat 2023, 22:10 - Anasayfa // BELEDİYE Haberi yazdır

Başkan Eroğlu, 'Tokat Havalimanı dünyaya açılan bir kapımızdır'

Başkan Eroğlu, 'Tokat Havalimanı dünyaya açılan bir kapımızdır'

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, FOX TV'de yayınlanan Seçime Doğru programında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Uluslararası Tokat Havalimanı'nın gereksiz bir yatırım olduğunu söylemesine tepki gösterdi.

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda “Uluslararası Tokat Havalimanı şehrimizin dünyaya açılan bir kapısıdır. Bizler Tokat’ı bir dünya şehri yapmak için gayret ediyoruz. Tokat’a geleceğin kapıları açılmaya devam edecektir” ifadeleri ile Karamollaoğlu’nun programda Tokat Uluslararası Havalimanı’nın gereksiz bir yatırım olduğu sözlerine yanıt verdi.


Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu konu ile ilgili açıklama yaptı. Eroğlu açıklamasında “Tokat Havalimanın gereksiz olduğu açıklaması mesnetsiz ve talihsiz bir açıklamadır. Tokat şehrimizin bir yatırımdan yararlanmasından duyulan rahatsızlık, bütün hemşerilerimizi rahatsız eden bir açıklamadır. Neyden rahatsız duyulmaktadır?  Buradan kutsal topraklara hemşerilerimizi uğurluyoruz. Tokat’a gelen yatırımcılar, turistler buradan şehrimize ulaşıyor. Hemşerilerimiz buradan daha hızlı ve konforlu bir şekilde gidecekleri şehirlere ulaşıyor. Şehrin gelişmesinden, insanlarımızın rahat etmesinden mi rahatsızlık duyuluyor? “ dedi.
 

Havalimanının Tokat’ın dünyaya açılan bir kapısı olduğunu dile getiren Başkan Eroğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz günlerde hava muhalefeti sebebiyle Sivas Havalimanı’na iniş yapamayan uçaklar Tokat’a iniş yaptı. Bu durum Tokat Havalimanı’nın Sivas şehrimiz için de gerekli olduğunun bir göstergesidir” dedi.

Tokat’ın Türkiye’nin en önemli tarihi merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Eroğlu “Bizler Tokat’ın tarihini bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz. Rekor sayıda turist sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Havalimanları şehirler için bir medeniyet göstergesidir. Türkiye’nin her noktasına yapılan yatırımlardan Tokat’ın da hak ettiğini alması için daima gayret ediyoruz ve gayret etmeye de devam edeceğiz” dedi.

Tokat’ın tarım, turizm ve sanayi ekseninde gelişmesi için havalimanının bir anahtar vazifesi gördüğünü ifade eden Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Bizler gelişmiş bir Türkiye, muasır medeniyetler seviyesine çıkmış bir Türkiye hedeflerinde Tokat olarak var olacağız. Tokat Havalimanı Büyük Tokat ideallerinin bir anahtarıdır. Bu anahtar geleceğin kapısını aralayan bir anahtardır. Tokat her türlü proje ve yatırımlarla adından söz ettirecek bir şehirdir. Bizler bu motivasyon ve kararlılıkla planlarımızı yapıyor, çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.




Tokat Haber 60


YORUM YAZ

BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİŞTİR.
 Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan Tokat Haber 60 hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer BELEDİYE Haberleri

Tümü

RÖPORTAJ

Gençliğin ve Girişimcilerin Ödül Gecesi'nin rüzgarı konuşuluyor
Gençliğin ve Girişimcilerin Ödül Gecesi'nin rüzgarı konuşuluyor
Gazeteci Ayson Karabağ'ın Röportajı; 'Gençliğin ve Girişimcilerin Ödül Gecesi'nin rüzgarı konuşuluyor'

Gazetemiz Basın Ahlak Yasasına Uymayı Kabul Eder. Özel ilan ve reklamlardan doğabilecek sorumluluk ilan sahibine aittir. Gazetede neşredilen yazılardaki fikir sorumluluğu yazarına ait olup yayınlanan veya yayınlanmayan yazılar geri verilmez.

Adres : Yeşilırmak Mah. Orkide Sok. Saymaz Apt. Zemin Kat No: 8 TOKAT
Tel : (0356) 212 4884
Gsm : (0546) 449 5162
Bu site 0.109 saniyede yüklenmiştir. [Hata Bildir]