Tokat’ın Reşadiye İlçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Reşadiye Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz Reşadiye Kelkit İlköğretim Okulu öğrencileri ile birlikte fidan dikti. 21 Mart Dünya Ormancılık..
21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Reşadiye’de ilköğretim öğrencileri ve Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz birlikte fidan dikti. Fidanları toprak ile buluşturan Başkan Mustafa Yılmaz, “İlkbahar yeni bir diriliş demek, yenilik demek, doğanın canlanması demek. Orman Haftası nedeni ile öğrencilerimiz ile birlikte fidan diktik. Başta çocuklarımız olmak üzere halkımızın çevreye ilişkin konularda bilinçlenmesini ve yeşil alan çalışmalarına destek vermesini önemsiyoruz. Bugün öğrencilerimizle birlikte fidanları toprakla buluşturduk” dedi.
MEVCUT ORMAN VARLIĞINI KORUYARAK VE GELİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR
Başkan Mustafa Yılmaz, “Bugün rahat bir nefes alıyorsak bunların olmazsa olmazı ağaçtır. Ormanlarımız bizim akciğerimiz. Orman Haftası nedeniyle düzenlenen fidan dikimi etkinliğinde emeği geçen herkese, tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Temiz kaynakları bize sağlayacak şeylerin başında ormanlarımız geliyor. Ormanlarımız bol, yeşilimiz çok olduğunda; havamız, suyumuz temiz olacak. Ormanlarımız, bizim en önemli milli servetimizdir, en büyük zenginlimiz ve doğal zenginlik kaynağımızdır. Mevcut ormanlarımızı korumanın yanında ikinci olarak en önemli görevimiz orman varlığımızı arttıracak adımlar atmaktır. Her yıl doğal afet, yangın, kuraklık ve benzeri sebeplerle orman varlığımız azalmaktadır. Bunun önüne geçebilmek için her birimiz elinden geldiğince daha çok fidanı toprakla buluşturmamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.