1000+8000=9000 bin keklik doğaya salındı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü bu proje kapsamında, kene kaynaklı hastalıkların önüne geçilmesi hedefleniyor

1000+8000=9000 bin keklik doğaya salındı
Yayınlanma: Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü bu proje kapsamında, kene kaynaklı hastalıkların önüne geçilmesi hedefleniyor

Ülkemizin önemli sorunlarından biri olan kene popülasyonuyla mücadelede sevindirici bir gelişme yaşandı. Daha önce doğaya salınan 1000 kekliğe ek olarak, 8000 adet keklik daha yaşam alanlarına bırakıldı. Böylece kene mücadelesine katılan keklik sayısı 9000’e ulaştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü bu proje kapsamında, kenelerin doğal düşmanı olan keklikler aracılığıyla ekolojik dengeyi koruyarak kene kaynaklı hastalıkların önüne geçilmesi hedefleniyor. Keklikler, özellikle larval dönemdeki keneleri tüketerek popülasyonlarının kontrol altına alınmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Bu projenin, hem insan sağlığı hem de hayvan sağlığı açısından büyük önem taşıdığı belirtiliyor.

TokatHaber60

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.