PİNÇ’in çekimleri Tokat’ta yapıldı

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği P!NÇ programı bu kez farklı bir mekânda, Tokat Yağıbasan Medresesi’nde kayda alındı. Belediye Başkanı M. Kemal Yazıcıoğlu’nun da katıldığı çekimlerde trafik sorunu öne çıktı. Yazıcıoğlu, “Dinamik kavşak modeli” ile Tokat’ta trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağını söyledi

PİNÇ’in çekimleri Tokat’ta yapıldı
Yayınlanma: Güncelleme: 604 views

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği PİNÇ programı bu kez farklı bir mekânda, Tokat Yağıbasan Medresesi’nde kayda alındı. Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun da katıldığı çekimlerde trafik sorunu öne çıktı. Yazıcıoğlu, “Dinamik kavşak modeli” ile Tokat’ta trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağını söyledi

Tokat, ünlü içerik üreticisi Oğuzhan Uğur’un popüler programı PİNÇ’e ev sahipliği yaptı. Belediye Başkanı M. Kemal Yazıcıoğlu’nun davetiyle kente gelen Uğur, programın yeni bölümünü tarihi Yağıbasan Medresesi’nde kayda aldı. Çekimlere katılan Tokatlı gençler, hem programa büyük ilgi gösterdi hem de Başkan Yazıcıoğlu’na sorularını yöneltti.

Trafik Sorunu Gündeme Geldi Programda en çok dikkat çeken konu, Tokat’ın trafik yoğunluğu oldu. Gençlerden gelen sorular üzerine açıklama yapan Belediye Başkanı Yazıcıoğlu, kentte uygulanacak yeni trafik modelini anlattı. Yazıcıoğlu, “Trafik konusunda en çok baskıyı başkan yardımcılarına yapan belediye başkanı benim. Ama artık daha düşük maliyetli çözümler var. Çok az kaldı, trafiği akışkan hale getireceğiz” dedi.

Dinamik Kavşak Modeli İlk Kez Uygulanacak Başkan Yazıcıoğlu, şehirde yeni nesil trafik sistemlerine geçileceğini belirterek şu bilgileri verdi. Dinamik kavşak modeli: Işık süreleri trafik yoğunluğuna göre otomatik ayarlanacak. Akıllı ışıklandırma: 7/24 takip edilen sistemle, anında müdahale mümkün olacak. Kuyruk ölçüm sistemi: Araç yoğunluğu sensörlerle taranacak, ışık süreleri anlık olarak belirlenecek. Simülasyon testlerinden de sonuç aldıklarını söyleyen Yazıcıoğlu, “Dimes kavşağında yaptığımız denemede yüzde 85 oranında rahatlama sağladık” ifadesini kullandı.

Tokat’ta düzenlenen PİNÇ programında Oğuzhan Uğur’un konukları arasında Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu da yer aldı. Yağıbasan Medresesinde düzenlenen programın en dikkat çeken anlarından biri, Uğur’un Başkan Yazıcıoğlu’na yönelttiği “Yerel seçimlerde tekrar aday olacak mısınız, aday olursanız MHP’den mi aday olacaksınız?” sorusu oldu. Başkan Yazıcıoğlu’nun Cevabı, soruya doğrudan “evet” veya “hayır” yanıtı vermek yerine gülerek karşılık verdi. Bu anlar stüdyodaki izleyicilerden alkış alırken, net bir yanıt vermeyen Yazıcıoğlu’nun tavrı, “Siyasi strateji mi, sürpriz hazırlığı mı?” sorularını beraberinde getirdi.

Başkan Yazıcıoğlu, “Gençlerimiz sordu, biz cevapladık. Tokat Yağıbasan Medresesi’nde program çekimi gerçekleştiren Oğuzhan Uğur ve P!NÇ ekibine gönülden teşekkür ediyoruz. Sizleri Tokat’ımızda ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyduk. Programın yayın tarihi ve saati netleştiğinde ayrıca duyuracağız. Tarihi lokasyonda gerçekleştirilen programın Tokat’ımızın tanıtımına katkıda bulunacağına yürekten inanıyor, herkesi tarih, kültür ve gastronomi kenti Tokat’ımıza bekliyoruz”

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.