Tokat’ta zabıta “Yılbaşı” öncesi sahaya indi

Tokat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesinde artan tüketim yoğunluğu nedeniyle denetimlerini sıklaştırdı

Tokat’ta zabıta “Yılbaşı” öncesi sahaya indi
Yayınlanma: Güncelleme:

Tokat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesinde artan tüketim yoğunluğu nedeniyle denetimlerini sıklaştırdı

Tokat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesinde vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla kent genelindeki denetim yaptı. Özellikle tüketimin arttığı bu dönemde fırınlar ve unlu mamul üretim ile satış noktaları kapsamlı şekilde kontrol edildi. Gerçekleştirilen denetimlerde işletmelerin ruhsat durumları, hijyen koşulları, ürün gramajları ve satışa sunulan ürünlerin kalitesi titizlikle incelendi.

Son kullanma tarihi geçmiş ürünler imha edildi Denetimler sırasında son kullanma tarihi geçmiş ürünler tespit edilerek imha edildi. Kurallara aykırı faaliyet gösterdiği belirlenen işletmeler hakkında ise yasal işlem başlatıldı. Yetkililer, gıda güvenliği konusunda taviz verilmeyeceğini vurguladı. Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, halk sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirterek denetimlerin 7 gün 24 saat esasına göre düzenli aralıklarla sürdürüleceğini kaydetti. Kurallara uyan, hijyen ve kalite standartlarına dikkat eden esnafa ise teşekkür edildi.

Denetimler yılbaşı sürecinde de devam edecek Tokat Belediyesi, yılbaşı süresince de gıda güvenliğine yönelik denetimlerin devam edeceğini bildirirken, vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları yetkililere bildirmeleri çağrısında bulundu. Vatandaşlar ise uygulamaların sıklaştırılmasını, etiket fiyatları ile ilgili de denetimlerin artırılmasını istedi.

TokatHaber60

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.