Tokat’ta son kez “Pastırma Yazı” başlıyor

Tokat ve Türkiye geneli 25–29 Ekim arasında yılın son pastırma sıcaklarını yaşayacak! Meteoroloji: “81 il etkilenecek, bu yıl bir daha olmayacak!”

Tokat’ta son kez “Pastırma Yazı” başlıyor
Yayınlanma: Güncelleme: 3.387 views

Tokat ve Türkiye geneli 25–29 Ekim arasında yılın son pastırma sıcaklarını yaşayacak! Meteoroloji: “81 il etkilenecek, bu yıl bir daha olmayacak!”

Tokat’ta “Son Kez” Pastırma Yazı Başlıyor Meteoroloji uzmanları, Türkiye genelinde etkili olacak yeni bir sıcak hava dalgası konusunda uyarıda bulundu. Hava tahminlerine göre, 25–29 Ekim 2025 tarihleri arasında Türkiye genelinde “pastırma sıcakları” yaşanacak. Uzmanlar, bu sıcak hava dalgasının bu yıl için son kez görüleceğini vurguladı. Tokat da dahil olmak üzere 81 ilin aynı anda etkileneceği sıcak hava sistemi, sonbahar ortasında vatandaşlara “yazdan kalma günler” yaşatacak.

Tokat’ta 30 Derecelik Sıcaklık Bekleniyor Tokat’ta 25 Ekim Cumartesi gününden itibaren sıcaklıklar kademeli olarak artmaya başlayacak. Meteoroloji verilerine göre, gündüz sıcaklıkları 28–30°C, gece sıcaklıkları ise 10–13°C civarında seyredecek. Bu durum, özellikle Ekim ayı sonu için mevsim normallerinin 7–8 derece üzerinde bir değer anlamına geliyor. Uzmanlar, Tokat merkez, Erbaa, Turhal, Niksar ve Zile çevrelerinde güneşli ve açık havanın hâkim olacağını, yalnızca sabah saatlerinde yer yer sis ve pus görülebileceğini belirtti.

Pastırma Sıcakları Nedir? “Pastırma sıcakları”, Türkiye’de genellikle Ekim sonu ile Kasım ortası arasında yaşanan kısa süreli ılık hava dönemleridir. Kökeni, Orta Anadolu’da pastırma etlerinin güneşte kurutulduğu döneme dayandığı için bu isimle anılır. Bu dönemde hava birkaç günlüğüne yaz havasına döner, ardından sıcaklıklar hızla düşerek kış mevsimine geçiş başlar. Uzmanlara göre bu yıl yaşanacak pastırma sıcakları, iklim değişikliğinin etkisiyle normalden daha yoğun ve kısa süreli olacak.

Tokatlılar İçin Uyarı: Güneşli Günlerin Ardından Soğuk Gelecek Tokat Meteoroloji Müdürlüğü, vatandaşları havanın geçici olarak ısınacağı, ardından sert soğukların geleceği konusunda uyardı. 25–29 Ekim arasında Tokat’ta piknik, bağ-bozumu ve doğa gezileri için uygun hava koşulları oluşacak. Ancak uzmanlar, bu dönemin kısa süreli olacağını ve ardından yağışlı havaların geri döneceğini belirtti.

Haber: Yakup ORAKÇI

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.