Tokat’ta, ‘Emekli Çay Bahçesi’nin hizmete girmesine az kaldı

Tokat Belediyesi, Dudayev Parkı’nda yürüttüğü yenileme çalışmalarında sona yaklaştı. Emeklilere özel çay bahçesi ve yenilenen tarihi havuz kısa süre içinde halkın hizmetine sunulacak

Tokat’ta, ‘Emekli Çay Bahçesi’nin hizmete girmesine az kaldı
Yayınlanma: Güncelleme: 932 views

Tokat Belediyesi, Dudayev Parkı’nda yürüttüğü yenileme çalışmalarında sona yaklaştı. Emeklilere özel çay bahçesi ve yenilenen tarihi havuz kısa süre içinde halkın hizmetine sunulacak

Tokat’ta uzun yıllardır vatandaşların dinlenme alanı olarak kullandığı Dudayev Parkı, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun direktifleriyle başlatılan kapsamlı yenileme çalışmalarında sona yaklaştı. Belediye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda, park modern bir görünüme kavuşurken tarihi dokusu da korunuyor.

Emeklilere Özel Mekan: “Dudayev Emekliler Çay Bahçesi” Geliyor Park içerisinde inşa edilen Emekliler Çay Bahçesi, projenin en dikkat çeken ayağını oluşturuyor. Tokatlı emeklilerin sosyalleşebileceği, huzurlu vakit geçirebileceği bu özel alan, tamamlandığında “Dudayev Emekliler Çay Bahçesi” adıyla hizmet verecek.

200 metrekarelik bu sosyal alan, özellikle emekli vatandaşların ihtiyacına yönelik olarak tasarlandı. Parkın en sembolik yapılarından biri olan tarihi havuz, restorasyon çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor. Tarihi dokuya uygun olarak yenilenen havuz, parkın nostaljik havasını korurken daha estetik bir görünüm kazandıracak.

Yenileme projesi kapsamında park alanına; 40 m²’lik ahşap kameriye, 200 m²’lik Emekliler Çay Bahçesi, Küçük ölçekli bir otopark alanı, Bay-bayan WC ünitesi inşa edildi. Bunlara ek olarak, çocuk oyun parkı da tamamen yenilenerek daha güvenli ve modern hale getiriliyor. Park içerisinde yer alan ve vatandaşlara hizmet vermeye devam eden Tokat Belediyesi Sosyal Tesisleri ise mevcut yerinde kalacak.

Bu sayede vatandaşlar hem eski alışkanlıklarını sürdürebilecek hem de yeni sosyal alanlardan faydalanabilecek. Bu projede çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. İnce işçilik ve peyzaj düzenlemeleriyle birlikte kısa süre içinde park halkın kullanımına açılacak. Tokat halkı ve özellikle emekliler, yeni yüzüyle Dudayev Parkı’nı sabırsızlıkla bekliyor.

Haber: Yakup ORAKÇI

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.