Tokat Valisi Abdullah Köklü, 2025 yılı İl Koordinasyon Kurulu 4. Toplantısına katılarak, kentte yürütülen kamu yatırımlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu
Tokat Valisi Abdullah Köklü, 2025 yılı İl Koordinasyon Kurulu 4. Toplantısına katılarak, kentte yürütülen kamu yatırımlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu
26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı Şehit Binbaşı Bozpınar Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
350 Kamu Yatırımı Projesi Sürüyor Toplantıda konuşan Vali Köklü, 2025 yılı yatırım programı kapsamında Tokat genelinde 350 kamu yatırım projesinin bulunduğunu belirtti. Projelerin toplam değerinin 89 milyar 488 milyon 109 bin 629 TL olduğunu açıklayan Köklü, bu projelere 2025 yılı için 8 milyar 708 milyon 876 bin 124 TL ödenek ayrıldığını ifade etti. Vali Köklü, yıl içinde bu ödeneğin 3 milyar 988 milyon 990 bin 356 TL’lik kısmının kullanıldığını, nakdi gerçekleşme oranının ise %46 seviyesinde olduğunu söyledi.
Öncelikli Alanlar: Tarım, Eğitim, Sağlık ve Ulaştırma Köklü, 2025 yılı yatırım programında özellikle tarım, eğitim, sağlık, ulaştırma-haberleşme ve enerji sektörlerine ağırlık verildiğini vurguladı. Bu alanlarda yürütülen projelerin hem istihdama hem de kentin kalkınmasına katkı sağladığını belirtti.
Baraj ve Yol Projelerinde Yüksek Gerçekleşme İlin kalkınması açısından büyük önem taşıyan projelere de değinen Vali Köklü, bazı çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. “Turhal Barajı ikmali %99, Alpu Barajı Sulaması ikmali %96 oranında tamamlandı. Tokat–Niksar Yolu projesinde %81, Turhal–Zile–6. Bölge Sınırı projesinde ise %79 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır” dedi.
Kamu Kurumları Projelerini Paylaştı Toplantıda, İl Koordinasyon Kurulu üyeleri de kendi kurumlarına ait projeler hakkında bilgi verdi. Tokat genelinde devam eden yatırımların yıl sonuna kadar planlandığı şekilde ilerlemesi hedefleniyor. Vali Köklü, toplantının sonunda yaptığı değerlendirmede, kamu yatırımlarının Tokat’ın gelişimi açısından kritik rol oynadığını vurgulayarak, projelerin zamanında tamamlanması için kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekti.
Haber: Yakup ORAKÇI