Başkan Kurtgöz: “Geçim krizi her kesimi ezmeye devam ediyor”

CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Türk-İş’in Haziran ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının Türkiye’deki ekonomik tabloyu bir kez daha gözler önüne serdiğini belirterek, iktidarın uyguladığı ekonomi politikalarını eleştirdi

Başkan Kurtgöz: “Geçim krizi her kesimi ezmeye devam ediyor”
Yayınlanma: Güncelleme:

CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Türk-İş’in Haziran ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının Türkiye’deki ekonomik tabloyu bir kez daha gözler önüne serdiğini belirterek, iktidarın uyguladığı ekonomi politikalarını eleştirdi

Kurtgöz, işçiden emekliye, memurdan çiftçiye, gençlerden esnafa kadar toplumun tüm kesimlerinin ağır bir geçim mücadelesi verdiğini söyledi.

Türk-İş’in açıkladığı verilere göre açlık sınırının 36 bin TL’yi, yoksulluk sınırının ise 116 bin TL’yi aştığını ve en düşük emekli maaşının da açlık sınırın altında 23 bin 552 TL açıklandığını, hatırlatan Kurtgöz, bu rakamların milyonlarca vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntının resmi göstergesi olduğunu ifade etti. “Bugün ülkemizde çalışan bir işçi emeğinin karşılığını tam anlamıyla alamıyor. Emekliler yıllarca verdikleri emeğin karşılığında insanca yaşam koşullarına ulaşamıyor. Memurlar her geçen ay artan enflasyon karşısında maaşlarının eridiğini görüyor. Vatandaşın alım gücü her geçen gün düşerken temel ihtiyaçlara ulaşmak bile giderek zorlaşıyor.” dedi.

“Çiftçi Üretimden Vazgeçme Noktasına Geldi” Tokat’ın önemli bir tarım kenti olduğuna dikkat çeken Kurtgöz, üreticilerin artan girdi maliyetleri nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını belirtti. “Bugün mazot, gübre, ilaç, sulama ve işçilik maliyetleri katlanmış durumda. Üretici emeğinin karşılığını alamıyor. Bölgemizde birçok kiraz üreticisi ürününü satamadığı ya da maliyetini karşılayamadığı için kiraz ağaçlarını kesmek zorunda kalıyor. Bu tablo yalnızca çiftçinin değil, ülkenin gıda güvenliğinin de tehlikeye girdiğini göstermektedir. Üretici desteklenmezse yarın sofralarımızdaki ürünlere ulaşmak çok daha zor hale gelecektir.” ifadelerini kullandı.

“Gençler Gelecek Kaygısıyla Yaşıyor” Gençlerin eğitimlerini tamamlamalarına rağmen iş bulmakta zorlandığını belirten Kurtgöz, ekonomik belirsizliğin gençlerin umutlarını tükettiğini söyledi. “Üniversite mezunu gençler işsiz. Çalışan gençler ise aldıkları ücretle hayat kuramıyor. Evlenmeyi, ev sahibi olmayı hatta gelecek planı yapmayı bile ertelemek zorunda kalıyorlar. Gençlerimizin hayallerini gerçekleştirebildiği, liyakatin esas alındığı bir Türkiye’yi yeniden inşa etmek zorundayız.”

“Sosyal Devlet Vatandaşını Yalnız Bırakmamalıdır” Ekonomik sorunların yalnızca rakamlardan ibaret olmadığını dile getiren CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, yaşanan krizin vatandaşın günlük yaşamına doğrudan yansıdığını söyledi. “Bugün pazara çıkan vatandaş filesini dolduramıyor. Kiralar, faturalar ve temel tüketim ürünleri karşısında aile bütçeleri her geçen gün daha da daralıyor. İnsanlarımız geçim derdiyle mücadele ederken sosyal devlet anlayışının gereği olarak vatandaşın yanında olunması gerekir.”

Kurtgöz, açıklamasının sonunda çözümün üretimi destekleyen, emeği koruyan ve sosyal adaleti güçlendiren politikalardan geçtiğini belirterek şu değerlendirmede bulundu: “Halkın alın terini koruyan, üretimi teşvik eden, çiftçiyi tarlasında tutan, işçiyi ve emekliyi enflasyona ezdirmeyen, gençlere umut veren ekonomik politikalar artık bir tercih değil, zorunluluktur.”

TokatHaber60

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.